Turistička zajednica Ravna Gora
Ivana Gorana Kovačića 178
HR - 51314 Ravna Gora

Telefon:
+385 - 51 - 818351
Telefax:
+385 - 51 - 818351
Email: ravna_gora@kroatien-online.com
Osoba za kontakt:
Gđa. Blažica Sveticki
Jezici komunikacije:
njemački, engleski, hrvatski

Radno vrijeme:
Ponedjeljak, srijeda, četvrtak:
08.00 h - 12.00 h
17.00 h - 19.00 h

Utorak, petak:
08.00 h - 14.00 h

page1
deutsch

RAVNA GORA

se smjestila u središnjem kraju
Gorskog kotara, a prostrla se na
visoravni prosječne nadmorske visine
od 700 - 900 m
. Razvila se uz krčevine i prometnice (staru cestu Karolinu), blizu Lujzijane i željezničke pruge Zagreb - Rijeka i najveće je naselje na tom prostoru od Vrbovskog do Bakra.
To je tranzitno područje koje povezuje more s kontinentalnim dijelom Republike Hrvatske. Nova auto-cesta Zagreb - Rijeka, prolazit će kroz Ravnu goru koja dobiva izlazno - ulazni čvor.
      U ravnogoranskoj općini još su lijepa pitoma naselja Stari Laz i Stara Sušica, Leskova Draga i Šije. Svi njezini žitelji žive u kraju najljepših hrvatskih šuma, u kraju čistog zraka, prelijepih snježmih zima i ugodnih sunčanih ljeta sa svježim jutrima i večerima.
Novija povijest Ravne gore započinje gradnjom Karoline na početku XVIII. stoljeća. Ravnogorci, radišni ljudi stvaralačka duha i tragalačka uma, već su prije više od dva stoljeća imali školu, drveni vodovod, tvornice stakla i potaše….
      Turizam u Ravnoj Gori još čeka svoje zvjezdane trenutke. Mada je započeo još u XIX. stoljeću kada su dolazili izletnici, lovci, planinari, speleolozi, istraživači, prirodoslovci, pisci … I danas rado dolaze u šume ravnogoranske, prostrano kraško polje i rascvjetane livade.
Vrijedni su Ravnogorci odlično uredili i označili Ravnogorski planinarski put koji vodi do prirodnih i kulturno - povijesnih znamenitosti kraja. U dubini šume stanuje mrki medvjed, vuk, lisica, zec, ris, jelen, srna, šojka i siva vrana… Koliko li privlačnosti lovcima, ekolozima, foto i video snimateljima.
U kraju s puno snijega predivni su tereni za rekreacijsko skijanje, a Ravna Gora postaje jedno od središta natjecanja u nordijskim disciplinamana novoj FIS - stazi Pod Vugleš
(874 m nad morem).